Арестуваха полицаи в Пловдив. Специализирана операция се проведе в Трето районно управление. Извършени бяха обиски и претърсвания на адреси на униформени служители. Към момента са задържани 7 служители на областната дирекция и 5 цивилни.

Акцията стартира сутринта, след като екип полицаи от Вътрешна сигурност от Пловдив и София влязоха в Трето районно управление. Паралелно с това, други служители започват обиски по адресите на служителите, за които има информация, че са замесени в различни престъпни схеми. В 12 часа, в Трето районно имаше цифром и словом шестима служители - четирима от Криминална полиция и двама от Охранителна. Всички останали са арестувани или извикани на разпит. 

Окръжният прокурор Румен Попов направи официално съобщение за операцията и потвърди, че сред задържаните е началникът на районното Самуил Хаджиев. 

Вчера, на посещение в районното, беше служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Обиските в дома на началника на Трето районно управление - Самуил Хаджиев, продължиха повече от три часа. Днес арестите продължават. 

Ексклузивни кадри от ареста на шефа на Трето районно в Пловдив ВИДЕО7 са задържаните до момента полицаи, има обявени за издирване

Цялото разследване и кои са членовете на ударната група - очаквайте в неделя в GlasNews.bg.

 

Със сигурност през последните 30 години  много полицаи са минавали от другата страна на бариерата. Извършвали са тежки престъпления, разпъвали са чадър над престъпници, влизали са в корупционни схеми, забърквали са се в наркотрафик. И все пак никога от началото на прехода не се е случвало цяло районно управление под тепетата да бъде изпразнено.

Това се случи на 19 май - датата, която ще бъде записана като една от най- срамните в историята на пловдивската полиция. 

19 май - най-срамната дата в историята на пловдивската полиция ОБЗОРЦяло районно управление бе изпразенено, след акция на Вътрешна сигурност