След като почти всички състави на Окръжен съд - Пловдив си направиха отвод по делото срещу Атанас Червенков- Райфъла и съучастниците му, обвинени в подбудителство на убийство и няколко палежа, делото е поето от състав с председател съдия Екатерина Роглекова научи TrafficNews.bg. Втори съдия по делото ще бъде Петко Минев. Утре те ще заседават за първи път, като предстои да разгледат мярката за неотклонение на Червенков. 

Преди месец подсъдимият поиска по-лека мярка за неотклонение, но делото бе прекратено, тъй като съдебния състав си направи самоотвод.  4 години след ареста на бизнесмена, делото отново е на изходна точка

В края на април делото стартира за втори път в Окръжен съд - Пловдив, след като състав на Апелативен го върна за второ разглеждане. Първата присъда, произнесена от съдия Даниела Събчева бе отменена и по методът на случайното разпределение , делото бе разпределено на съдия Магдалена Маркова. Съставът на Окръжен съд, ръководен от съдия Маркова, върна обвинителния акт на прокуратурата, но в последствие нейното постановление бе отменено от по-горната инстанция.

След множество спорове, кризисни ситуации и поискан отвод от страна на обвинението, Маркова си направи самоотвод, като съдебните заседатели я последваха. През юни делото ще започне за трети път.