Разследването срещу Румен Рончев е на финалната права. Съвсем скоро се очаква да приключи досъдебното производство и транспортният бос да се сдобие с обвинителен акт. Той е обвинен в измама в съучастие с дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз, тъй като са обявили за откраднат джипа й "Мерцедес", а след това са го продали. Заради тези щети, той е привлечен като обвиняем заедно с Мегз и братовчед й.

Скъпото возило бе обявено за откраднато през лятото, но по данни на разследващите "кубчето" е станало "жертва" на схема за източване на пари. Припомняме, че мерцедесът е собственост на лизинговата компания "София ауто". 

 В следващите две седмици защитникът на Рончев – Светлана Паскалева ще депозира молба за изменение на мярата му за неотклонение. Това заяви самата адвокатка в кулоарите на Съдебна палата.

Наш репортер научи, че по случая са постъпили нови обстоятелства, които могат да променят хода на делото. Самият Рончев отново е давал показания за трите престъпления, за които е привлечен като обвиняем.

По време на интервю, дадено в неделя вечер, самата Каканашева признава за „забърканата” каша. Дали обаче Румен Рончев ще се признае за виновен, за да се намали с 1/3 наказанието му, предстои скоро да разберем.  Според наши източници от разследването бизнесменът от Раковски е на път да направи пълни самопризнания.

По бтв, Каканашева разказа малка част от връзката си с транспортния бос, както и за ареста му дни след Нова година.

"Не сме обвинени в застрахователна измама. Това е лъжа, прокарана от медиите. Именно журналистите пречат на делото. Няма да се спирам на подробности, за да не преча на разследването и на хода на процеса. С Румен си говорихме, че ако можехме да върнем времето назад, нямаше да забъркаме тази каша", заяви Мегз.

Румен Рончев е задържан в началото на януари тази година. Той е с постоянна мярка “задържане под стража”.

Още по темата може да видите в линковете:

 

Мегз проговори за първи път за ареста на Румен РончевБившата му го заплашва, че ще се самоубие

Арест в Пловдив! Гаджето на Мегз - транспортният бос Румен Рончев е арестуванКражбата на джипа на модната принцеса от Раковски се оказа... застрахователна измама