Аз може да имам качества да съм английската кралица, но не съм! Така адвокатът на бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков -Розалина Апостолова коментира експертизата, поискана от обминението, която да потвърди културната стойност на разрушения склад на ул. "Одрин" 8. Днес делото трябваше да продължи в Апелативен съд с коментар на въпросната експертиза, извършена от вещи лица от Националният археологически институт с музей при БАН в София, но съдът не му даде ход, тъй като се оказа, че експертите не са предоставили заключенията си на страните в законния срок. "Тази експертиза е абсолютно безмислена. Експертите ще кажат - да, сградата е много хубава и може да бъде паметник на културата. Е да - може, обаче не е. И това не е проблем на Николич и Бранеков, които са невинни", заяви Апостолова. 

Въззивната инстанция гледа отново казуса със събарянето на тютюневия склад "Ориент табако" на ул. "Одрин" 8. Това се случи след протест на прокуратурата по повод това, че бизнесмените и управители на „Одрин 8” ЕООД Александър Николич и Георги Бранеков бяха оправдани от Окръжният съд в Пловдив за разрушаването на сградата на 3 март 2016 г. Мотивите на съда бяха, че според представените в съда документие,  сградата няма статут на паметник на културата.

Три години и половина след разрушаването, руините все още не са разчистени. Бъдещето на склада все още не е ясно. 

Александър Николич и Георги Бранеков  са категорични, че са имали право да съборят склада, защото той не е бил паметник на културата. Те са имали договор с веригата "Хилтън"  да издигнат хотел на същото място. Дали проектът ще бъде реализиран и в какъв вид засега не е ясно. Идейният проект предвижда Хотелът да запази фасадата на бившия тютюнев склад , която предстои да бъде възстановена, а композицията ще бъде ансамбъл от стара и нова архитектура.  

Какъв е статутът на "Одрин" 8? Всичко започва отначало с нова тройна експертизаАпелативният съд и защитата на бизнесмените Николич и Бранеков подложиха на кръстосан разпит шефката на НИНКН