ВиК ще поеме част от дейностите по изграждането на „Модър-Царевец”, като стойността им ще е над 2,5 млн. лева, съобщи кметът Иван Тотев. Той каза, че до 2 седмици трябва да се пусне новата поръчка, като TrafficNews вече писа, че градоначалникът настоява тя да бъде пусната преди да предаде щафетата на своя наследник.

Въпреки че се очакваше сумата по процедурата да бъде завишена, тя отново ще бъде на стойност от 12 млн. лева. Разликата е обаче, че отпадат дейностите по ВиК, което е значителна част от перото.

„Вярвам ,че този път ще има огромен интерес към процедурата. Причината да не искат да участват фирми е била именно частта с ВиК проекта. Той ще се изпълнява от Водното дружество през проекта на Южния обходен колектор”, каза градоначалникът.

Припомняме, че първата поръчка се провали, след като само една фирма се яви на нея, а сумата бе 12 млн. лева. Единственият кандидат бе варненската фирма „Инжстройинженеринг“ ООД. Тя  обаче бе отстранена, тъй като не отговаря на предварително заложените критерии за изпълнител.

Това  бе втори опит за стартирането на поръчката. При първото заседание на комисията се оказа, че в Общината не бе постъпила нито една оферта за пробива.

Половината от заложените пари, с които трябваше да стартира обекта тази година отидоха за погасяването на борчовете на МБАЛ „Св. Мина – 500 хил. лева.В сумата влиза проектирането на инженеринг на обекта, както и неговото строителство с пътните платна и прилежащата инфраструктура. Всички терени около обекта са отчуждени, което означава, че след проектирането на подлез, той може да започне да се изпълнява.

Осигуряването на финансирането на обекта пък ще бъде работа на новия кмет на Пловдив.

Преди да даде ключовете за кметски кабинет – Тотев рестартира поръчката за „Модър-Царевец”Градоначалникът иска процедурата да е задействана преди края на мандата му

Пълен фарс с „Модър-Царевец” – нито една фирма не се интересува от проектаЦял месец Община Пловдив събираше предложения за съоръжението, не прие нито едно