Слави Трифонов, който наскоро учреди партията си "Няма такава държава" публикува във фейсбук видеоклип с политически послания. В края на видеото става ясно, че клипът е промо на бъдещата му нова телевизия – "Седем-осми ТВ".

Сценаристът Тошко Йорданов коментира пред "Труд", че скоро ще има пресконференция, на която ще дадат информация за проекта.
Той не отговори дали "7/8 TV" ще бъде интернет телевизия или ефирна.

Проектът на шоумена трябваше да стартира около 15 септември, но промото му излиза на 15 октомври и все още няма яснота кога медията ще се появи.

Първоначално се твърдеше, че Слави смята да купи Евроком, после се появи версия за Bulgаria ON AIR, след това за TV1. Последната версия е, че телевизията на Дългия ще се излъчва само в интернет.

"Със сигурност и шоуто ще тръгне, дори в момента се работи върху това как ще изглежда то, защото промяната не е голяма. Сценаристите и в момента работят върху идеята да няма гост всеки ден, а да е по-раздвижено и по-смешно от изданията в Би Ти Ви. Ще разчитаме повече на актьорите, но не само за скечове, а и в предишните им образи, които много се харесваха на хората", споделиха преди дни от екипа на Трифонов пред "България днес".