Още двама души в Пловдив са поискали да бъдат тествани за наличието на коронавирус. Това потвърдиха за TrafficNews от УМБАЛ "Св. Георги". 

Няма информация какво е състоянието на пациентите, които са пожелали да им се направи изследването, нито дали са били изложени на непосредствен риск за здравето чрез контакт с хора от други страни или при пътуване. 

Пробите им се изпратени в София, от където се очаква резултатът да бъде получен утре. 

Припомняме, че тази сутрин директорът на Националния център за заразни и паразитни болести оповести, че първата проба на пловдивчанка, върнала се от Северна Италия с температура, са отрицателни.

Жената сама е пожелава да й бъде направен тест за коронавирус. Тя е приета с температура 37,1 градуса. Ден преди това е имала малко по-висока, но е била под 38 градуса.

Една седмица по-рано жената се е върнала от Италия. Била е във Верона, Венеция и Милано. С оглед на факта, че работи с деца сама е потърсила консултация.

Междувременно 20 деца и двама преподаватели от Математическата гимназия в града са се върнали от Италия. Още на летището са били посъветвани да останат под карантина в домашни условия с цел превенция. Децата и учителите са без оплаквания.