Самоубилият се днес в ранния следобед в сградата на ДАНС Емил Крумов е мъжът, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ-134 на БГА „Балкан”, който изпълнява редовен рейс София-Варна, твърди в. "Труд".

Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минавайки през салона в този вид, той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен, той бил обезвреден.

55-годишният перничанин е активист на Българския национален съюз. Най-вероятно той е планирал покушение над високопоставени служители на ДАНС. Емил Крумов е бил призован на разпит в ДАНС заради разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на организаторите на забраненото националистическо шествие „Луковмарш”.

Емил Крумов се е самоубил на входа на сградата на бул. „Черни връх” №45 с шпионско самоделно оръжие – химикалка със сачма. Преди това минал през първия пост, където контролът е по-занижен. Охраната на входа предприела обиск на вещите на Крумов. В този момент мъжът извадил химикалката – пистолет и се гръмнал в главата.

Според познати на националиста той не бил женен. Живеел сам, а преди 10 години отново направил опит да сложи края на живота си.