Поредната двойка ентусиасти се ожени тази събота в Ягодинската пещера. Младите влюбени си казаха „Да” на температура от 6 градуса. Булката бе избрала и нетрадиционен цвят за сватбената си рокля. Освен с нестандартната церемония тя бе разчупила стереотипите и с избора на синя дантела. На тържеството присъстваха около двайсетина гости, като всички предвидливо си бяха подбрали дебели дрехи за церемонията. А началото на тържеството бе озвучено от млада гайдарка, която изсвири „Ела се вие, превива”.  С тази церемония сватбите в Ягодинската пещера станаха 365!

Интересът на младоженци към нестандартния ритуал през последните години все повече се повишава. Засега няма регистирарни сватби на родопчани- желаещите са предимно от вътрешността на страната.

Сред една от най-атрактивните сватби през тази година е била тази на младоженци от САЩ, които са решили на родопска земя в "Ягодинската пещера" да свържат съдбите си.  В залата, в която се правят сватбите, могат да се съберат около 50 души, но не повече от 80, защото става пренаселено. Цената на необичайния ритуал е 350 лв., в който са включени заснемане на ритуала, гайдар, таксата на общината, таксата за посещение на пещерата, украсата и озвучаването, за да стане сватбата.

TrafficNews.bg