Собственичката на Сладкарска работилница "Надежда" Надя Чонкова твърди че е била изнудвана от двама младежи, които настоявали да им плати обезщетение за счупен зъб. Вчера TNS.bg разказа за случай , в който млад мъж строшил кътника си, захапвайки шоколадова скаличка. Антон Енчев си купил пакет със "скалички" от хранителния магазин в село Неделево и извадил една да я хапне. След втората хапка усетил как нещо изхрущява в устата му и след секунда изплюл остатъците от един от зъбите си заедно с парче желязо. Сигналът за случилото се бе подаден от приятеля му Петър Несторов. 

"В понеделник ще се обърнем към Комисията за защита на потребителите. Трябва да направят проверка. Аз също ядох от десерта и не знам какво съм погълнал" възмути се Несторов.

Управителката обаче смята, че е станала жертва на добре планирано изнудване. "На 3 март следобед едното от момчетата ми ес обади по телефона и ми каза, че е извадило метално парче от скаличка, произведена в нашата фирма. Аз реагирах веднага и му казах да се върне в магазина и да му сменят продукта за наша сметка, но той ми заяви "Много лесно искате да се отървете!. Тогава ги поканих да дойдат до Раковски , да се разберем" обясни Чонкова. 

Двамата пристигнали около 17 часа. "Държаха се грубо и арогантно. Поканих ги да видят при какви условия работим. Цехът ни е обсолютно нов. Но в крайна сметка парченцето - защото става въпрос за едно малко парченце половин сантиметър, може да е попаднало при нас заедно със суровината, тъй като блатовете ги получаваме от друга фирма. Влязох да взема етикета да им го покажа, а междувременно те заявили на сина ми, че трябва да им платим 1000 лева обезщетение" твърди Чонкова. 

Тя категорично отказала. "Това си беше живо изнудване. И според мен планирано, защото ми дадоха пример фирма за производство на кроасани какви проблеми е имала заради косъм. Според мен не сме единствените, които са в тази схема" коментира собственичката на фирмата. Тя е пуснала жалба в районното управление в Раковски , като е съобщила че й е искана голяма сума. 

"Ако въпросът "Как ще ме компенсирате за счупения зъб е изнудване, то и аз мога да кажа, че съм бил заплашван от тях" заяви Несторов за TNS.bg.

По случая тече проверка. Ще проследим как ще приключи тя.

TNS.bg