В истинска театрална постановка с реверанси, ефектни реплики и многозначителни фрази се превърна делото, в което съдът трябваше да реши дали да остави ММА- боецът Сюрен Борисов зад решетките или да го пусне на свобода.

Младият мъж бе арестуван на 28 декември след побой над трима студенти- Жулиен Търновалийски – син на депутата Георги Търновалийски, Марин Топалов и Мариян Николов. Скандалът избухна пред клуб „Галакси“ като саморазправата имала и предистория- младежите закачали приятелката на Сюрен – Пепи Мошукова в тоалетната на заведението. На тръгване Жулиен застанал пред колата на Пепи, която излязла и му забила един шамар. Впоследствие се намесил и емемеецът, който за няколко минути разпердушинил и тримата.

Младежите са с леки телесни повреди, сочат медицинските им експертизи. Самият Сюрен е с разрязана ръка.

Обвинението и защитата влязоха в жестока схватка, след като адвокатът на спортиста поиска отвод на прокурор Галина Андреева , тъй като била предубедена. Съдът , председателстван от  съдия Христо Симитчиев обаче отхвърли искането.

„Един човек, който добре осъзнава своите възможности, е нанесъл множество  телесни повреди на трима души в рамките на 3 минути. Твърди се , че са били предизвикани. Всъщност пострадалият Жулиен е направил реверанс пред колата на Мошукова. Преди това са й казали, че е била „секси“ . Може ли тези действия да доведат до такава агресия? Ако е така, то всяка дама трябваше да тръгне да раздава шамари!“ заяви прокурор Андреева.

 Адвокатът на Сюрен – Красимир Елдъров контрира обвинението , че се държи като защитник на Жулиен и приятелите ми и че тълкува доста фриволно доказателствата по делото. „Да кажеш на една жена в тоалетната , че е секси и това да е придружено с неприлични предложения, едва ли е проява на добро възпитание. Ако момичето бе казало на приятеля си какво се е случило, сега едва ли щяхме да говорим за леки телесни повреди“ заяви Елдъров и припомни, че клиентът му има дълбока прорезна рана на ръката.  Той разказа, че клипът с боя , заснет от охранителните камери, бил по-гледан от „Междузвездни войни 7“  в Пето районно и дори го причисли към космическата сага с името „Галакси отвръща на удара“.

Адвокатът също така изтъкна , че няма как Сюрен да въздейства на свидетелите да променят показанията си, защото всички свидетели били толкова пияни , че не помнели абсолютно нищо. Марин Топалов и Мариян Николов са заявили в свидетелските си показания, че не са чули нищо от разпрата.

"Той е бил напааднат и ако не притежаваше бойни умения, са можели да го заколят" заяви Елдъров. 

„Тези момчета ме нападнаха, аз се отбранявах. Бяха много пияни, предупредих ги няколко пъти да си тръгват. Никой не ме послуша“ заяви Сюрен Борисов пред съда.

След като изгледа записите от боя обаче, съдия Симитчиев заяви няма никакъв мотив да промени мярката на Борисов.

В залата бяха дошли близки на Сюрен и близо 20 негови приятели, които реагираха със зле прикрито възмущение на решението. „Само защото е синче на депутат. Ако беше някой обикновен човек изобщо нямаше да му обърнат внимание“ коментира едър мъж, който отказа да се представи.

Решението на съда чу и самата Пепа Мошукова , която се разплака като разбра, че приятелят й остава зад решетките.  

Видео по темата гледайте тук:

 

TNS.bg