Ремонтните дейности по велоалеите, работата по светофарните уредби и липсата на регулировчици създадоха абсолютен хаос в града в първия ден от новата работна седмица. Почти всички основни кръстовища в града са блокирани, а по булевардите се образуват задръствания с десетки автомобили.

Засегнати са кръстовищата на булевард „6-ти септември” с „Васил Априлов”, на „Източен” с „Мария Луиза” и с „Богомил”, кръстовището на ВСИ, кръстовището на Водната палата, кръстовището на Сточна гара, кръстовищеот на „Авксентий Велешки” с булевард „Христо Ботев”, колелото на жп гарата, кръстовищата на „Гладстон” с булевард „Руски”, с „Васил Априлов” и с улица „Преслав”, кръстовището на „Дунав” с „Васил Априлов” и на „Мария Луиза” с „Петко Д. Петков”, както и много други.

Сериозните пътни тапи започнаха още тази сутрин, изнервяйки до краен предел шофьорите. Задръстването по "Васил Априлов" заради започналата реконструкция и ремонта на кръстовището на булевардите „Васил Априлов” и „6-ти септември” продължава и в този час. "15 минути съм в на светофала на Областна управа и не мога да мина" , възмути се читател на TrafficNews.bg. На булевард „Марица-юг” тапата достига до Пешеходния мост. Причината отново са ремонтни дейности - полагане на настилка за велоалеите и пешеходните пътеки. По "Руски" задръстванията също са брутални, тъй като кръстовището пред хотел "Лайпциг" е затворено към ул. "Любен Каравелов". 

Работата по светофарните уредби пък предизвика истински хаос на кръстовището на Сточна гара. Читател на TrafficNews.bg ни писа за това какви затруднения е срещнал с преминаването там. „На Сточна гара без светофари е ужас…”, пише той. „Толкова ли не можаха да сложат един регулировчик? Майки с колички пресичат 1 час, безобразие”, коментира нашият читател.

Тролейбусни жици пък паднаха на булевард „Христо Ботев” пред Централна гара. При инцидента не са пострадали хора, но той затрудни движението и в този район.

Нечовешкото придвижване по улиците на Пловдив може да продължи още една седмица. Толкова време може да отнеме работата по продълженията на велоалеите на възловите кръстовища, съобщи ръководителя на транспортния проект Борислав Кръстев, който призова пловдивчани за търпение.

Повече по темата четете ТУК

 

TrafficNews.bg