„Снощи беше една от най-спокойните вечери, откакто пролетта пукна, снощи нямаше гонки. Там, където е концентрация на пешеходци и да караш със 100 км/ч е недопустимо”, заяви пред TrafficNews.bg след заседанието на съда прокурор Тодор Павлов.

Прокурорът по делото сравни убийството на пешеходеца с екзекуция, защото данните сочат, че автомобилът се е движил с много по-висока от разрешената скорост. Той е доволен, че книжката на Милан е отнета.

TrafficNews.bg научи, че бивш служител на Бърза помощ-Пловдив е шамаросал шофьора-убиец в нощта на престъплението. Колата с лекаря е спряла, за да пропусне пшеходеца, когато автомобилът на Милан не спира навреме и помита 63-годишния Димитър Димитров. 

Изненадващо Окръжният съд в Пловдив освободи от ареста 24-годишният Милан Дивеков, който уби мъж на пешеходна пътека в сряда вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост. Младежът и родителите му отказаха коментар за случилото се.

24-годишният шофьор се яви в съдебната зала с джапанките, с които е управлявал и автомобила във фаталната нощ. Той има пет глоби за превишена скорост, а три пъти му е отнеман контролния талон за същото нарушение. Адвокатът твърди, че Милан Дивеков не се е опитал да избяга след престъплението.

ВСИЧКИ НОВИНИ за СКАНДАЛНИЯ СЛУЧАЙ - ВИЖТЕ ТУК

„Нямало е гонки и такива скорости, а по данни на полицията той не се е отклонил от инцидента.”, заяви пред TrafficNews.bg адвокатът на Дивеков – Димитър Антонов.

В крайна сметка магистратите решиха, че младежът няма да се укрие или да извърши друго престъпление, по тази причина му наложиха мярка домашен арест.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК

TrafficNews.bg