Адвокат Владимир Елдъров обжалва ареста си днес в Пловдивския Окръжен съд. 

„Цялата държава разбра, че товва е прокуроска поръчка. Прокуратурата ми пречи да гледам сина си, да изпълнявам задълженията си като адвокат и да си плаща данъците като редовен гражданин”, заяви адвоката в своя защита.

Основният довод на защитата на Елдъров и другия обвиняем- Петър Пенев е липсата на доказателства по делото. В съдебната зала се представи писмо от Керанов, в което той описва палежите, но то не се прие като доказателството. Защитата на Елдъров, която се представя от адвокат Давчев, обяви, че Керанов има психични отклонения.

Адвокатите на Пенев, също заявиха, че няма как да се изгражда обвинителна теза само на базата на едно писмо. Те допълниха още, че прокуратурата три месеца бездействала и не е събирала доказателства по делото. А процесът е манипулиран.

В защита на Пенев те обявиха, че той е подтикнат от Поптолев да извърши палежа на имота и колата. На 22 октомври 2013 обвибяемият е бил официално облечен на среща с Поптолев и е нямал никакъв умисъл от негова страна да извършва престъпление.

Относно Елдъров, адвокат Давчев обяви, че има тринайсет тома по делото, 10 от които са разпит на свидели и главно на Керанов. Той посочи още, че в римското право не може да почива цялато дело на един свидетел.

„От както Елдъров стои в ареста няма нито едно доказателство. Той е млад, известен и с голяма клиентела.  И двамата с Пенев помагат на следствените органи и нямат никакво намерение да се укриват или да извършват престъпление”, обяви Давчев.

Прокурорът заяви, че три месеца задържане не е неразумен срок, предвид тежеста на обвинението. 

Съдът ще се произнесе за мерките им в 14 часа.

Още новини следете ТУК 

TrafficNews.bg