В историята има твърде много примери за това как посредствени ученици и студенти   постигат забележителни успехи в професията  и кариерата си. Сред тези хора, има както президенти (и двамата Буш, Джон Кенеди и т.н.), така  и предприемачи, пише, checkonline4you.com

Стив Джобс, например, не е завършил колеж. Същата е историята и с Марк Зукърбърг и Бил Гейтс. Най-младата милиардерка в света, Елизабет Холмс, която революционизира медицината, напуска Станфорд за да изпълни мечтите си. Основателят и главен изпълнителен директор на космическата компания «Virgin Galactic» Ричард Брансън има дислексия (неспособност да чете) и напуска училище, когато е на 15 години.

Казано по-просто, макар че образованието за успеха, разбира се, е нещо важно и полезно, то достигането до върха може да стане и по различни начини.

Човешкият ум е субективно понятие и не винаги е възможно да се оцени адекватно по оценките в бележника. Успехите на ученика или студента до голяма степен зависят от способността му да функционира в определена система, но те не винаги отразяват степента на готовност на човека за живота в реалния свят.

Понякога от решаващо значение за успеха са характера на човека и неговия опит, а не тройките или шестиците.

Успехът изисква от човешка страстно увлечение в неговата работа, постоянство, умения за общуване и разбирането на стойността на всеки опит, дори и със знак минус.

TNS.bg