В края на май астрологът Красимир Куртев прогнозира сериозни сътресения както в национален, така и в световен мащаб през втората половина на 2020. Езотерикът предупреди и за предстояща втора вълна на Covid19. Движението на планетите, положението им една спрямо друга през тази година е изключително сложно и нетипично, а тяхното въздействие върху нашата планета вече е видим факт. Ето и поредната прогноза на Куртев за следващия лунен период:

 

След трите лунни мантии обгърнали Земята по осите Рак - (Козирог и Близнаци) - Стрелец, които породиха изключително напрегнати за България събития, компроматни битки, яростни политически нападки и протестите, разбира се, идва времето на първата бистра лунация по оста Рак - Козирог (последното подобно събитие бе през 2018 година). 

В 20 :33 часа, на 20-ти юли 2020 година Луната навлиза в зодиака Рак под формата на Новолуние. Най-вероятно ни очакват интересни процеси, ала и трудни такива - дни на изпитания до края на месец юли, както и до август тази година. Сатурн се завърна от „гурбет“ още на 2 юли 2020г. в Козирог за последен урок към нас, до края на самата година.

В случай че сме допуснали основни грешки в личен, икономически и политически план, не са взети най-прагматичните и необходимите за страната ни мерки, то Сатурн ще ни принуди с цената на всичко по най-бързия начин да наваксаме.

Слънцето срещу Сатурн може да донесе ограничения и сериозни трудности. Това събитие може да бъде истинска борба за преодоляване на тези ограничаващи условия, защото, освен че поставя бариери пред прогреса, Сатурн затруднява да се изразяваме правилно, какво желаем и имаме ли кауза, която следва да отстояваме. Може да се наложи да се справим с меланхолия, притеснение, загуба, скръб, позор или ниска самооценка.

Дава ни се шанс за общение, а не за противоречия и разделения. Голяма част от властимащите най-вероятно ще пожелаят да се откъснат от всякакви отговорности снемайки натрупаното си бреме с оправдания. Разделението между власт и народ може да доведе до усещането за отхвърляне или изолация.

Двете висши фигури на властта ще изострят обстановката на няколко пъти, а това може да доведе до брожения. Ще бъдат неимоверно критични един към друг и нетърпеливи към обществото. Някои министерски кресла ще бъдат нажежени и „подпалени“ и ще се наложи да си вземат сбогом с блаженството си. Източният проект „Жега“ ще удари най-значимите на властта още по-яростно с факти или догадки. Изненадващо ще  се появи и трета фигура, която ще злепостави най-влиятелните люде от властта.

Новолунието на 20 юли продължава четири седмици до новолунието на 18 август 2020г. Най-доброто време за започване на нови проекти е по време на фазата на „кола маската“ на Луната, от 20 юли до новолунието до пълнолунието на 3 август.

Предстоят ни тежки дни, така че през това е новолуние, трябва да се съсредоточим върху основните си приоритети. Справете се с едно по едно и започнете с най-важната задача. Бъдете търпеливи, избягвайте излишните рискове и не реагирайте на провокации. Борете се доблестно!