Магазин за домашни любимци разработва “умна” кучешка каишка. Според компанията каишката е в състояние да превежда лая на кучето на човешки език, за можем да разберем какво казва четириногия ни приятел, съобщава "Фокус".

Високотехнологичната каишка се свързва с телефона ни и изпраща съобщения, всеки път когато кучето издаде звук. Тя все още не се продава, тъй като се намира във фаза на разработка, но фирмата се надява, че ще разполага със завършен продукт в близко бъдеще.

Каишката има вграден микрофон и редица функции като на умен часовник. Устройството следи звуци, движения, отчита позицията на тялото и местоположението на кучето, както и времето и се свързва със смартфон и Wi-Fi мрежа.

Каишката се допълва от нискоенергийни Bluetooth трансмитери, които могат да се монтират на различни места в дома - на вратите, на купата за храна, на леглото и др., за да се създаде “умен” дом за четириногите. Първоначалната настройка и въвеждане на данни в каишката се извършват от човек.

Когато засече звук или движение, каишката подканя стопанина да ги “преведе”. След като натрупа база данни, която се допълва от централна информационна платформа, мобилният софтуер започва да превежда сам, като собственикът потвърждава точността на превода. С времето данните, въведени от стопанина и данните от централната платформа създават персонализирана система за превод между човека и кучето.

Още новини четете ТУК

TNS.bg