Певицата Тейлър Суифт беше обявена за най-високоплатеният музикант в света, като от началото на 2015 г. е спечелила 317 млн. долара, което прави по един милион дневна печалба, информира БГНЕС.

Редактори на MailOnline.com изчисляват, че суперзвездата е успяла да натрупа това завидно богатство от новия си албум, световното си турне и рекламните си договори. Тя пусна петия си албум - „1989” - през октомври миналата година. От него Суифт продаде 1,3 милиона копия само през първата седмица, дебютирайки под номер едно в целия вят.

След огромния успех на албума изпълнителката започна световно турне, като само за пет концерта спечели 16,8 милиона долара. Освен от музика, звездата трупа солидна банкова сметка и от рекламните си договори. Тя рекламира три парфюма на Елизабет Арден, а също така има договори с „Diet Coke” и компанията за производство на обувки „Keds”.

„Точно сега Тейлър е недосегаема. Тя е толкова напред от всички останали в бранша, че се превърна не само в уникален артист, но и в двигател за търговската страна на музикалния бизнес”, заяви търговският анализатор Майк Раян от Лос Анджелис. Новината идва четири месеца, след като „Форбс” постави Тейлър Суифт под номер осем в класацията си за стоте най-богати знаменитости за 2015 г.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg