Чуждестранни улични музиканти завладяха центъра на Пловдив с фолклорни рефрени, дайрета в неравноделен ритъми и привлекателни изпълнителки. 

Испанската трупа от Галисия прави обиколка по централните улици и потропва жизнерадостно. Жените се облечени в пъстроцветно традиционно облекло с дълги поли и кърпи на главите, а мъжете припкат до тях с костюми.

Песни с малко текст и екзотични припявания с "оляляляй" отекнаха сред сградите до Джумаята. Красива изкусителка с бяло лице и алени устни минава с черно бомбе, за да получи финансово признание за общия творчески ентусиазъм. Тя игриво маха на камерата и в крайна сметка получават заветното възнаграждение.

"Нетипичен пърформанс", заключи читател на TrafficNews, който ни изпрати видеото. Но пък отбеляза весело "Създават настроение. На човек му идва да даде кеш без касов бон".

Изкустителката се представила пред нашия читател като испанка от Галисия - автономна област в Испания с близо 3 милиона население и хакатерна музикална култура, в която влизат някои от традиционните български инструменти. Нито Община Пловдив, нито Областна управа в града имат информация за уличния пърформанс и изпълнителите му. 

Ето го и пърформанса в Пловдив: