Лили Иванова се хвали със зрение на момиче от седмица насам, научи “Ретро”. Естрадната звезда е свалила до минимум диоптрите от старческо далекогледство, което е типично за всеки човек над 50 години. Тъй като вече наближава 80-те, тя имала напреднал стадий на пресбиопия, както се нарича отслабването на зрението с възрастта на медицински език. 

 

Проблемите на Лили станали толкова сериозни, че вече не можела да чете почти нищо отблизо, нито пък да се гримира или да вижда кой я търси по телефона. Заради прословутата си суета обаче за нищо на света не искала да слага очила и да си признае, че е вече възрастна жена. В същото време дълго отлагала операцията от страх да не стане жертва на некадърни доктори и да спре да вижда съвсем.

 

“От години се мъчи с това далекогледство и едва си опъва ръката, за да види кой я търси по телефона и дали да вдига. За четене пък и дума не може да става, ако е навън. Само вкъщи си има очила и с тях вижда без проблем. Лещи обаче не можеше да сложи, защото имаше голям диоптър”, разкриват от обкръжението на звездата.

 

В крайна сметка Лили решила да се довери на популярна родна частна клиника, където се подложила на най-модерния метод за отстраняване на пресбиопия. Процедурата била скъпа, но за сметка на това абсолютно безболезнена и траяла едва 30 секунди. Новата технология, измислена от университета в Хайделберг, се прилагала при малцина родни офталмолози и засега си я позволявали само най-богатите българи. Лили обаче останала много доволна и не съжалявала ни най-малко за хвърлената сума, тъй като отново виждала като момиче.

 

При по-стария вид операции повечето пациенти имали трудности при виждане на тъмно, а и се нуждаели от очила при по-дълго четене. Освен това не сваляли еднакво диоптрите на двете очи. Докато благодарение на новата терапия звездата се хвали с младежко зрение и на двете очи, и то без нито един разрез на роговицата както при лазерните терапии.

 

“Благодаря на доц. д-р Андрей Андреев за грижите и отношението - с цялото ми уважение и доверие към този изключителен лекар и човек!”, написа доволната Лили и във Фейсбук послание под снимка със специалиста, който я избавил от носенето на очила.

 

С това обаче проблемите със здравето на звездата не свършват, категорични са от обкръжението є. Тя била посъветвана от специалиста да не натоварва в никакъв случай очите си, ако иска да не получи и т.нар. перде, тъй като имала твърде високи стойности на очно налягане. Това пък се дължало на прекомерната работа и напрежение, на които била подложена напоследък певицата.

 

“Не се е спряла от участия и концерти вече трета година. Уж турнето є миналата година щеше да е нещо като бенефис, а стана точно обратното – като тръгна из България и чужбина, и не може да спре. Това лято ще обиколи близо 10 града и от началото на май все пътува. Покори Париж и Лондон и веднага погледна отвъд океана. Това си е сериозен стрес и няма как да не се отрази дори на млад човек, да не говорим на нейната възраст. Прави постоянно нови песни и аранжименти, не излиза от студиото, а на сцената пее по 3 часа”, дивят се приближените на звездата, която напук на здравословните проблеми за нищо на света не искала да се отказва от неочаквания пик в кариерата си.

 

Наскоро тя обяви, че най-сетне ще зарадва и сънародниците ни от другата страна на Атлантическия океан и през есента ще пее в двата най-големи града в Канада - Торонто и Монреал. Сега пък є предстоят пътувания в Русе, Варна, Бургас и Пловдив. Така се оказва, че съвсем не є остава време за традиционната є преди години лятна почивка, когато заминаваше поне за месец в апартамента си в морската ни столица.

 

Заради работата обаче миналото лято, както и това, звездата се лишава от ваканцията си и това вече си личи по външния є вид. На снимка, която публикува преди дни във Фейсбук, певицата изглежда тотално изморена и съсипана. Под очите є има огромни торбички от недоспиване и нерви, които не е успяла да прикрие дори с грим. Гушната до музиканта Живко Петров, тя едва се държи на краката си, които са заприличали на солети, шокирани са и феновете на певицата, съобщи pik.bg