Шест седмици в китайска болница. Шест седмици пълни с много болка, тревога и неизвестности. Така преминава второто пътуване  до Китай на 19-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик и неговата майка Ани. Двамата заминават за Гуанджоу на 22 март. Пътуването им се осъществява  по време на извънредна ситуация в целия свят чрез два полета  от София до Москва и от руската столица до китайския град. Заради случай на заразен с коронавирус  пътник на самолета първоначално  те са изолирани в хотел, където са им взети проби за COVID-19, съобщава Glas.bg.

След  като резултатите  от тестването  излизат  отрицателни, са  приети  в  болница Фуда. Никой от тях обаче не предполага, че това не само  няма да е последният тест, който им правят, но и вместо лечението на Георги да продължи с  имунотерапия, ще се наложи да чуят още една тежка диагноза и лоши новини. Когато си тръгват от болница Фуда пред януари лекуващият лекар уверява момчето, че злокачественият тумор на тазобедрената кост е стопен и оттук нататък ще е нужна само поддържаща имунотерапия през 3-4 месеца. Два месеца по-късно обаче   направеният нов  скенер показва появата на ново туморно образувание, което е много  близо до  излекуваното.

Другата лоша новина е, че има и разсейки по гръбначния стълб. Китайските лекари предлагат няколко терапии за лечение, но се оказва, че те  ще започнат  да се прилагат едва след 17 дни, в които Георги и майка му са под карантина заради коронавируса. За това време те са тествани още 6 пъти за COVID-19.

Въпреки отрицателните резултати, въпреки влошаване на състоянието му и болките , които има медиците започват ново лечение едва на 9 април. Георги почти се обездвижва преди започването на интервенциите. Тогава 19-годишният  пазарджиклия  е подложен  едновременно на две процедури  (т.н. Brachyteraphy – процедура  с радиоактивните семена и Cryosurgery - замразяване на тумора). Следва курс на химиотерапия, който включва 4 вливания на лекарства. Изминалите дни са изключително трудни, тежки и мъчителни  за Георги.  Трудно му е и няма сили да разказва за изпитанията, през които преминава. 

След това лека –полека започва да се раздвижва и да прави малки  разходки  из болницата . Успява да направи няколко крачки и извън нея. Хората в китайския град  видимо не крият, че европейците не са желани гости.

Гледат  ги подозрително и ги приемат като потенциални вирусоносители. Всички  жители на града, които виждат се движат с предпазни маски, такива имат дори и бебетата. Освен всичко  друго Георги и майка му научават , че полетът им обратно към България на 22 април за Москва , е анулиран.

Спрени  са не само полетите на  руските авиолинии, но и   тези на  много други авиокомпании. Така заедно с Иван Тодоров от София, който  също се лекува в болница Фуда, се оказва, че нямат възможност за връщане  в Европа.  В началото на следващата седмица предстои на Георги да бъде направено още едно изследване, след което трябва да напусне болницата. А лечението му да продължи след три седмици с нов курс химиотерапия, но този път в България. Как ще се случи това обаче още не е ясно, след като не може да се приберат от Китай.

27 хиляди лева са заплатени до момента за лечението. Предстои и второ плащане преди напускането на болница „Фуда“. Дали ще се върне за трети път там и кога е възможно  това да се случи  все още не може да се каже. За съжаление  Георги  няма  да може да  празнува и имения си ден  на   Гергьовден , така както не успя да бъде на Коледа и Великден със семейството и близките си у дома.  Всички ние  обаче можем да го подкрепим отново  като дарим средства за неговото лечение.

Можем да му помогнем, за да продължи своята трудна битка за живот.

Той носи името на Свети Георги Победоносец. Казват, че неговите чудеса са безброй. Затова и Георги Арнаудов не се предава и вярва, че човек може да скочи и стотици пъти в живота си отвисоко, но най-важно е да се приземи.. точно там, където трябва.  Той се бори с цялото си сърце , сили и душа да спечели новата битка, преборвайки болестта-Сарком на Юинг.  

Понякога обаче освен сила е нужно  някой  да ти помогне да залепиш отново повредените парченца!

Нека отново върнем усмивката на лицето му!

Дарения за  лечението на Георги Арнаудов се събират по банкова сметка и чрез PayPal.

Дарителска сметка в лева:

РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG72RZBB91551011086230
BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Георги Йорданов Арнаудов
Гр. Пазарджик

PayPal: paypal.me/georgiarnudov

https://www.paypal.com/paypalme2/georgiarnudov