„Наистина се надявам със съдействието на двете държави да се проведе един справедлив процес и виновните да получат адекватни наказания. Апелът към властите, който отправям, е всеки по веригата да си свърши работата. Като родител мога само да кажа, че това е най-голямата загуба, която човек може да преживее. Моят син отиде в Гърция като турист, а го прибрахме в катафалка. Нямам думи, с които да опиша емоциите си. Надявам се в събота повече хора да дойдат на протеста в София пред гръцкото консулство”, заяви майката на Тоско – Александра Бозаджийска.

Тя заяви, че в семейството е голяма и че се надява да бъдат подкрепени на предстоящия протест в събота. Той ще се проведе в пред посолството на Гърция в София от 11 часа на 25 януари. В 8,30 часа от Пловдив ще тръгнат 4 автобуса с привърженици на Ботев Пловдив. 

Какво още казаха родителите на Тоско - вижте във видеото: 

 

До трагичния случай се стигна, след като деветима пловдивчани бяха нападнати от ултраси на гръцкия ПАОК в Солун.

Родителите са благодарни на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев за това, че държавата застава зад тях. България ще прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния Тоско Бозаджийски.

„Срещатa беше организирана с цел държавата да ни помогне в тази тежка битка и за разкриване на всички виновни за смъртта на сина ми. Имаме уверението от един човешки разговор, че държавата ще направи всичко възможно процесът да бъде следен изкъсо. Ще започне и паралелно съдебно производство от Софийската градска прокуратура. Доколкото разбрах, министърът на правосъдието е изпратил писмо до гръцките институции с цел изискване на документи. Искрено се надявам случаят да не се потули, но имаме известни страхове за обективно разследване”, каза бащата на Тоско – Георги Бозаджийски.