От няколко месеца в пловдивското заведение "БезистенЪ" се организира неделна рубрика "Приятели зад бара", която има за цел да изкара професионалисти от бизнеса от обичайното им амплоа, като ги вкара в ролята на бармани. Идеята на инициативата е благотворителна, като 20% от оборота от тематичните вечери, както и еднократно събраната входната такса в рамките само на предстоящото последното събитие за 2018, ще бъдат дарени за благородна кауза. 

През настоящата година бяха организирани пет такива събития, в които взеха участие над 20 представители на лекарското съсловия, модната индустрия, медийния бранш и рекламната сфера. Последното издание за настоящата година ще се проведе тази неделя /23.12/ от 19:30 часа, когато зад бара и зад пулта на рок бара ще застанат трима бизнесмени, допринесли значително за развитието на електрическата промишленост у нас - Атанас Танчев, Филип Сарелски и Теодор Бочев. 

Четиримата предприемачи решават да сложат входна такса на събитието, за да увеличват сумата за благотворителност, като в типично техен стил, стойността за вход ще бъде изчислена по сложна математическа формула. 

По време на тяхната барманска вечер на живо посетителите на бара ще могат да отправят предложения за значима благородна кауза, към която да бъдат пренасочени средствата. Отново в рамките на вечерта ще бъде проведено и последно гласуване във фейсбук страницата на заведението, за да може точно в края на вечерта, резултатите от вота да бъдат представени, каузата обявена и средствата отчетени.