Ако сте направили снимка, с която се гордеете, или считате, че трябва да бъде оценена по достойнство, 6-ият Международен Фото Салон Пловдив 2019 вече отвори врати за своите участници. Кандидати могат да изпращат своите фотографии до 6 май. Авторитетният форум се провежда под патронажа на FIAP, PSA, HPS и НСФА.

Международният фото салон се провежда в шест раздела - отворен "Черно-бяла"; отворен "Цветна"; "Природа"; "Фотожурналистика"; "Портрет и тяло"; "Моят град" - основна тема с подтема "Европейски столици на културата 1985-2023".

За тазгодишния конкурс не се приема фотографии, които вече са участвали в предишните 5 издания. Петчленна комисия ще селектира най-добрите снимки сред успорваната конкуренция. Три национални журита ще излъчат носителя на голямата награда - купа и 500 евро, като общо ще бъдат раздадени над 150 дипломи и награди.

„Вече 5 години купата се печели от автори от далечни страни - Иран, Нидерландия, 2 пъти в Китай и Норвегия. Това е най-силният кадър на всяко издание, който се избира от журито от 10-12 фаворита на организаторите Рефлекси ООД. Силно се надяваме в това издание, купата най-сетне да увенчае с триумф български кадър и български фото творец! Ще бъде чудесен успех за салон Пловдив, тъй като градът ни е и Европейска Столица на Културата през 2019 година! Друго ново по линия на устойчивото ни партньорство с Община Пловдив (шеста, поредна година) е, че освен традиционната почетна диплома те добавиха и парична награда към нея. За тази награда Община Пловдив ще избере един кадър на български автор от целия фотосалон – т.е. от всички раздели", казват организаторите.

Пълен регламент, календар, такси и видове плащане, жури, награди и онлайн участие има публикувани на официалния сайт на Фото Салона. 

На 8 юни ще станат ясни победителите в конкурса, а в края на юни ще бъде официалното награждаване и откриването на изложба с отличените творби.

TrafficNews.bg e медиен партньор на 6-ият Международен Фото Салон Пловдив 2019!

Ето и миналогодишните лауреати: