В Карлово продължават честванията по повод 147 години от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски. По традиция възпоменателната церемония започна в 18:00 часа на площада, носещ името на великия български революционер.

Стотици карловци и гости на града участваха в събитията тази вечер. В Обредния дом тържествено бе отбелязана и 100-годишнината от смъртта на сподвижника на Левски Иван Грозев. На площад „Васил Левски” беше изнесено знамето на Карловския революционен комитет и бяха поднесени венци и цветя пред бюста на Апостола. Специална програма бяха подготвили и от училището, чиито патрон е Дякона, които представиха възпоменателен спектакъл. Тази вечер се състоя и тържествената заря-проверка.

Слово произнесе областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Тя подчерта, че трябва не само да следваме заветите на Апостола на свободата, но и да живеем така, че да заслужим правото да се наричаме негови потомци.

„Неговите завети, неговите думи се пазят в съзнанието и сърцето на всеки българин. От деца ние растем  с неговия портрет, с разказите за неговата смелост и делото му и  помъдряваме, осмисляйки саможертвата му и безграничната му любов към свободата и отечеството. В дни като днешния си повтаряме написаното от ръката му. Четем и препрочитаме думите му от малкото тефтерче , които за съжаление в годините, като че ли ни се изплъзват, а и много често забравяме един от заветите му - Дела трябват, а не думи“, каза още Каназирева.