Вида Пиронкова търси певци, които да изпеят песента ѝ "Пловдив, здравей!". Тя участваше в конкурса за химн на града заедно с още над 30 композиции, измежду които бе избрана тази на Георги Славчев по стихове на Петър Анастасов.

"Кой от многото ми приятели певци иска да изпее тази песен, чието ДЕМО пускам тук? Мислена е за дует, но може и един изпълнител да я изпее! Тази песен е изстрадана! Това са моите чувства и спомени за родния ми Пловдив, които съм възпяла", написа Пиронкова, която е талантлив композитор, писател и журналист.

"Ще помолим и Иван Иванов да ни предостави прекрасния аранжимент, който тогава, преди много години направи, а негови познати изпяха, за да имаме демо. Всичко това, го разказвам, за да си спестя всякакви негативни коментари. Песента си седи неизпълнявана никъде и е грехота да е заключена в шкафа на безвремието. Време ѝ е да я облечем подходящо и да я представим, защото заслужава, при това много", коментира още Вида.

Последователите на Пиронкова веднага започнаха да предлагат - първа бе Тони Димитрова. Други отговориха, че трябва да са пловдивски изпълнители, за да предадат посланието максимално автентично. Най-спряганите имена бяха на Благовест и Светослав Аргирови. Други чуваха в музикалната тема гласа на Любо Киров, а трети - оперен вокал и детски хор.

Припомняме, че конкурсът, който се проведе преди 13 години, предизвика сериозна полемика и раздели мненията. Мнозина бяха категорични, че е по-добре да няма избран победител, отколкото да е компромисно. Други дори посочиха, че България си има национален химн и няма нужда градът да има отделен такъв.