Две първи награди за млада актриса и млад актьор и второ място за спектакъл и режисура спечелиха ученици от СУ „Пейо Яворов“ в Пловдив. Учебното заведение започна работа по нов проект „Заедно в изкуството и спорта“. 

"Като образователна институция ние се стремим от една страна да бъдем фокусирани в учебното съдържание на отделните предмети и възможността то да достигне по правилния начин до всеки един ученик, но от друга страна опитваме да намерим време и възможности за реализиране на различни извънкласни и извънучилищни дейности, създавайки условия за тяхната реализация, а най-приятно е когато и успехите не закъсняват и се явяват една положителна и напълно заслужена обратна връзка за труда и усилията, които са положени от всеки един участник.", заяви директорът на СУ „П. Яворов“ Пламен Стоилов.

В град Свищов се проведе ХХ Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри.
На форума учениците от СУ „П.Яворов“ и Учебният сатиричен театър „Европа зад кулисите“ успяха да грабнат сърцата на публика и жури и получиха три награди. Първа награда за млада актриса получи Белослава Ангелова. Първа награда за млад актьор - Йордан Кавръков.

Втора награда за спектакъл и режисура беше връчена на ръководителя – д-р Танчо Агушев.
Спектакълът „Гара Виктория“, по текст на Харолд Пинтър в компилация със стихове на Недялко Йорданов, получи високо признание и оценка от професионалното жури и беше удостоена с диплом за второ място за цялостен спектакъл и плакет. Висока оценка за актьорска игра, органичност, пеене и режисура, получиха участниците от Учебният сатиричен театър „Европа зад кулисите“ при СУ „Пейо Яворов“ от председателя на журито театроведът Крум Гергицов и членовете актьорът Кирил Ангелов и режисьорът Росен Чапанов.

Само за седмица, младите актьори Белослава, Йордан, и Стилиян от 11 клас, успяха да се възстановят превъплъщението си в героите на Пинтър, в пиесата „Гара Виктория“, жанрово определена като абсурдна трагикомедия.

В Свищов учениците от Пловдив срещнаха голяма конкуренция сред участващите състави (Драматичен театър при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”, Свищов; Младежка театрална трупа при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”, Свищов; Театрална трупа „БелАрт”, Белене; Младежкитеатър „Приятели“ към Младежки дом Пазарджик, гр. Пазарджик; Театрална работилница „Феникс“ при НЧ „Просвета – 1911 г.“, Гълъбово; Театрална Школа „Талантино“, гр. Бургас; Театър „Конникъ” при НЧ „Добри Чинтулов – 1935”, София.

Снимки: Християн Агушев