Регионалният природонаучен музей – Пловдив съобщава промяна в обявеното събитие за откриването на Европейска столица на културата на 12 и 13 януари 2019.

На 12 и 13 януари от 10:00 до 18:00 музеят ще осигури безплатен достъп до експозицията си на деца и юноши (до 18 години). В залите на музея ще бъдат предоставени занимателни материали за малките посетители – книжки и пособия за оцветяване и изработване на маски, дървени пъзели на животинска тематика.

В парк „Дондукова градина“ зад музея ще бъде монтирана внушителна светлинна инсталация – триметров балон – Земя. Не само посетителите на музея, но и всички гости и жители на града ще имат възможност да наблюдават красивата и интересна инсталация.

Поради технически причини предвидените за събитието двуметрови „летящи“ балони-риби с хелий, няма да бъдат доставени в срок. Регионалният природонаучен музей пловдив ще организира допълнително събитие, в което те ще бъдат включени, когато доставката им се изпълни.  Предстоящото събитие ще бъде официално обявено до март 2019.

Пълна ПРОГРАМА на официалните събития за приветстването на Пловдив като Европейска столица на културата39 са само събитията, организирани от фондация “Пловдив 2019“ и партньорите им