Сюзанна Арутюнян-Василевска поема временно ръководството на Драматичния театър в Пловдив. Тя ще бъде и.д. директор, тъй като Кръстю Кръстев стана министър на културата. Драматургът Александър Секулов ще взема решенията за репертоарната политика на театъра. 

Арутюнян е възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" и АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". Завършва "Педагогика на обучението по музика", а после и магистратура "Арт мениджмънт". През 2012 г. получава научна степен "доктор" по "Маркетинг на музикално-сценичните изкуства". През 2018 г. придобива академична длъжност "доцент" по специалност "Артмениджмънт и маркетинг в изкуството" отново в АМТИИ. Работи като мениджър в Драматичния театър от 2006 г. От 2022 г. заема длъжността заместник-директор. Преподавател е в АМТИИ, а от 10 години е личен мениджър на Камен Донев.

Въпреки административните промени, екипът продължава активно да работи по проектите за новия сезон.

В момента вървят репетициите на спектакъла "Лебеда" от Елизабет Иглоф. Преводач и режисьор е Петър Батаклиев. Сценографията е на Петър Начев, консултант на костюмите - Анета Зомбори. Автор на музиката е Явор Карагитлиев. Хореограф е Калоян Иванов. Участват Патриция Пъндева, Тодор Дърлянов и Спартак Пантелеев. Режисьорът Петър Батаклиев завършва "Актьорско майсторство" във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Николай Люцканов. Играе в Разградския, Шуменския и Пловдивския театър. През 1989 г. емигрира в Канада, където работи активно като актьор и режисьор. Носител е на най-високата награда на канадската критика "Revelation" за спектакъла "В очакване на Годо". Преподавател е в Театралната академия в Монреал.

Премиерата на "Лебеда" ще е на 11 септември в рамките на фестивала "Сцена на кръстопът".

От утре в театъра започват репетиции проф. Маргарита Младенова и нейните студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Младите хора ще имат шанса да подготвят и изиграят дипломния си спектакъл в първия професионален театър в България - Пловдивския.

Това ще се случи за откриването на фестивала "Сцена на кръстопът" на 10 септември от 19 ч.

Проф. Младенова и екипът ѝ са избрали пиесата "Месец на село" от Иван Тургенев. Сценографията и костюмите са дело на Ивайло Николов, чиято работа познаваме от един от емблематичните спектакли на пловдивската трупа - "Възвишение", и от "Невидимият Тонино" на Пловдивския куклен театър.