Всичко, което се случва, за мен е пълен абсурд и не ми се коментира защо е тази атака в този момент. Въздаржам се, каза артистичният директор на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева по повод поисканата й от 21 общински съветници оставка, пише PlovdivTime.bg.

Кюумджиева не скри, че се чувства обидена: „ Естествено, че се чувствам така. Вие видяхте ли дневния ред на извънредната сесия? Първо да се отчета, а после да ме уволнят. Звучи обидно“.

Тя каза, че няма да присъства на извънредната сесия на Общинския съвет в понеделник, когато в три точки ще се гледат отчетите на фондация „Пловдив 2019“ за 2017 и 2018 г., както и за януари и февруари на 2019-а.  Ще бъде представен и отчет на всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния директор на фондацията.

Общинските съветници, инициирали извънредната сесия, са пожелали да им бъде предоставена справка за всички договори, сключени от 2017 г. насам и информация за отпуснатите и изплатени суми от общинската фондация.

Третата точка е разглеждането на предложението за отстраняване от длъжност на Светлана Куюмджиева.

Повод за извънредната сесия стана проект на фондация „Глас“ за изложба „Балканска гордост“ с фотоси от проведени гей паради на Балканския полуостров.