Korn е една от трите най-желани групи според проучванията ни сред феновете. Сигурен съм, че ще предизвика фурор. Спомнете си една пресконференция преди няколко месеца, на която почти пуснахме по една сълза и обявихме, че Hills of Rock през 2023 г. няма да има. Тогава обещахме, че през 2024 г. ще се завърнем с гръм и трясък и ето че го правим”, каза Стефан Еленков от Fest Team.

Той предположи, че само на първия ден на 25 юли, когато освен Корн на сцената ще излязат и канадците от Spiritbox и британците от Loathe, и в следващите два фестивални дни, поне 20 000 фенове ще се съберат на Гребната база, а защо не и 25 000.

Тепърва предстои да бъдат обявени и хедлайнерите на другите две фестивални вечери – на 26 и 27 юли.

Организаторите ще инвестират над 2 милиона евро, а всеки лев ще се върне десеторно в града.

„Екипът на Fest Team ще фокусира вниманието си изцяло върху изданието на фестивала през 2024 г., за да бъде толкова мащабен, че да отговаря на стандартите ни. Силно се надявам да успеем да организираме и втори концерт на  Hauser от 2Cellos на Античния театър, тъй като първият на 15 юли е почти продаден”, каза Стефан Еленков.

Той допълни, че натовареността на Античния театър е голяма, а интерес на големите изпълнители към него определено има.

„Много от тях са готови да направят компромис, да дойдат с акустични концерти”, допълни Еленков и даде за пример гостуването на Стинг и Шаги с два концерта на Античния театър.

„Готови сме да курираме програмата на Античния театър, за да има възможност за повече мащабни събития. Още след нова година ще се съберем с екипа на „Старинен Пловдив”, за да намерим най-оптималните решения. Важно е да се знае, че Националният институт за недвижимо културно наследство затегна контрола. На Античен театър няма как да бъдат монтирани тежки декори. В активния сезон театърът е ангажиран за месец и половина за фестивала Opera Open”, коментира темата и зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Той изрази радостта си, че Hills of Rock се завръща подобаващо и е част от фестивалния живот на града, защото събитието се е родило в рамките на инициативата Европейска столица на културата-Пловдив`2019.

„Ние обявихме, че ще пазим тези събития и те са ни важни. Важно е и че имаме възможността да обявяваме имената на гостуващите групи по-рано, за да могат и туроператорите да ги предлагат на туристите", каза Панов.

Директорът на фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев отбеляза, че няма по-добър коледен подарък за феновете от това, че Korn идват в Пловдив и че с такива събития градът ще си запази титлата фестивална столица на България.