Акробатът Олег Александров - паднал от 18 метра по време на репетиция, ще покаже своя коронен животозастрашаващ номер в Пловдив при гостуването на Большой Московский цирк на 24 март от 20 часа в зала "Колодрума". 29-годишният артист е потомствен дресьор и акробат и е една от звездите в спектакъла  "OFU - ПРИЗЕМЯВАНЕТО".

През 2017 г. по време на репетиция Олег полита от огромна височина и по чудо остава жив. С упорити тренировки, дори когато е гипсиран, той успява да се върне на арената.

„Майка ми е въздушен акробат. Когато е била бременна, тя не е спирала и на практика до петия месец да лети с мен във въздуха. А на манежа стъпих за първи път на четири години. Заедно с баща ми направихме музикален номер“, разказва Александров. Той очаква с нетърпение срещата с българската публика и се надява тя да остане омагьосана от спектакъла, който руските артисти са подготвили.

След невероятния успех на високотехнологичните програми “Circus 2.0” и “UFO”, Большой Московский Цирк стремглаво се завръща с разтърсващ двучасов спектакъл “OFU - ПРИЗЕМЯВАНЕТО ”, който ще бъде показан пред българска публика за първи път.

Премиерните представления у нас са три - на 21 март в русенската "Арена “Монбат”, 24 март в Пловдив и на 26 март в столичната "Арена “Армеец”.

Зрителите, които успяха да се сдобият с билет за невероятното шоу “UFO” преди две години, още говорят за увлекателната история на човека, похитен от извънземни. Програмата “OFU - ПРИЗЕМЯВАНЕТО ” обръща сюжета наопаки и разказва за извънземно, случайно попаднало на планетата Земя. Неочаквани сюжетни обрати,  опасни приключения, каскади с коне и кучета, “агенти в черно” и едно изгубено извънземно - всичко това е част от спектакъла на Большой Московский цирк.

Декорите на спектакъла надвишат очакванията и на най-разглезения зрител. Освен гигантска летяща чиния, на арената зрителите ще видят огромен лунапарк, строителен кран, хиподрум, декоративен съветски цирк, Третяковската галерия и лаборатория за изследване на извънземни.

Шоу спектакълът “OFU-ПРИЗЕМЯВАНЕТО” ще остави трайна следа с невиждани циркови номера, каскади с животни, впечатляващи видео и лазерни ефекти, пищни костюми, авторска музика и много други изненади.

Мащабната продукция превишава 100 души  - акробати, еквилибристи, фокусници, клоуни и дресьори на животни. На арената на цирка ще излязат едни от най–добрите циркови артисти в света -  водещи имена на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа.

Основатели на Болшой Московский цирк са  братята Асколд и Едгар от династията Запашни  -  абсолютни лидери по продажба на билети в Русия и в света. На година броят на зрителите им превишава 700 000 души. Освен че са в Топ 100 на руския Форбс, двамата са режисьори на  спектаклите на Болшой Московский цирк.

Фен базата на Большой Московский цирк е огромна - от световни рок легенди като Мерилин Менсън, до политическата фигура номер 1 в Русия - Владимир Путин. Кралското семейство на Монако не пропуска спектакълите на трупата когато са във Франция. Большой Московский цирк няма еквивалент в света и предлага неповторимо зрелище за малки и големи.

Деца до 7-годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място. 

Учтиво молим, родителите /придружителите/ , да носят копие на акта за раждане на детето, казват организаторите от "Degris Events".