Пазарите в районите „Източен”, „Западен”, „Северен” и Цар Симеоновата градина ще се превърнат в сцена за специален театър, посветен на пловдивчани и тяхното ежедневие от 13 до 20 април. Той ще се играе от професионалните актьори Данчо Колев и Анастасия Васева, които ще влязат в ролята на жокери. Заедно с  експерти от други професионални области, като физика, биология и психология, и с помощта на въпроси и кратки етюди, ще въвлекат случайни минувачи и посетители в актьорска игра, пише PlovdivTime.bg. 

Представленията са част от проекта „Интеграл Пловдив “∫π∫” на Асоциацията на докторантите в България към програмата на  „Пловдив –Европейска столица на културата 2019“ и има за цел да засили желанието на хората да изразяват гражданската си позиция по различни социални и обществено актуални теми. 

До края на април артистите ще изиграят четири интерактивни представления в градска среда. Първото ще се случи тази събота на 6 април от 14 часа на пазар „Чайка“, район „Източен”. Неформални сцени на следващите прояви са Събота пазар, район „Северен” на 13 април и Цар Симеоновата градина на 14 април от 14 и в двата дни. Последният театрален етюд е на 20 април на пазара на Гребна база и е посветен на пътешествениците.