Адвокат Станислав Станев от Адвокатска колегия Пловдив анонсира представянето на книгата си.

Тя се казва „Адвокатската професия в България. Съсловни и практически аспекти“ и представлява монографично изследване, което за първи път в историята на Третата българска държава прави опит да разгледа статута на адвоката, адвокатското съсловие, адвокатската етика. В книгата са разгледани и някои чисто практически моменти, които съпътстват упражняването на професията.

Рецензенти на книгата са проф. д-р Жасмин Попова и доц. Д-р Зорница Йорданова.

Първото представяне на труда ще бъде в Пловдив, където адвокат Станев е завършил висшето си образование и където е вписан и упражнява адвокатската професия.

Книгата може да представлява интерес не само за адвокати, но и за други юридически професии. Тя може да бъде много полезна и за студентите по право, тъй като правното положение и статутът на адвоката не са част от учебната програма на юридическите факултети. А първият реален сблъсък на младите юристи със съсловната уредба е при подготовката им за явяване на изпит за приемане в адвокатска колегия.

 Официалното събитие ще бъде на 17 май 2019, в петък, от 17:30 часа в зала "Пловдив" на хотел "Марица".

Адвокат Станислав Станев е доктор по международно право и международни отношения, доскорошен преподавател по Право на Европейския съюз в Юридическия факултет на Пловдивския университет и автор на TrafficNews.