Пловдивският музикант и композитор Тихомир Христозов е автор на звуковия дизайн на официалния трейлър на новия филм „Годзила“, пише „България днес“. Талантливият възпитаник Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ от години работи по проекти на телевизионни канали като Discovery Channel, MTV, NGEO.

Пише музика и за реклами на сериали. Участвал е в световни проекти като „Красавицата и звярът“ и „Жената чудо“. В творческата му визитка се вписват и музикалните картини за късометражните филми на режисьора Мирослав Трифонов. Писал е музиката и за ленти за Боливуд. Работи с индийския режисьор и продуцент Сунил Санджан, който – впечатлен от българина, го привлича в екипа си. Работят заедно по филмите „Обещание“ и „Апартамент 211“.

Работил е като композитор в  Studio Fontána, spol. s r. o., TH Studio Production, Warner/Chappell Production Music, Aurora Production Music, Avalon Zero, SIIX Trailer Music and Sound.

Първият инструмент, на който започва да свири Тихомир, е гайдата. После се занимава с пиано, синтезатор и ударни. Свири заедно със сестра си Владислава, която е гайдар. Днес, когато си почива от музиката, Тихомир Христозов се отдава на друга своя страст – рисуването. Може да прекара цял ден в музикалното си студио, защото възприема работата си като вдъхновяващо приключение.