Звездният Стефан Данаилов се завръща в киното с роля в новия български филм „Завръщане”. След като Пловдив и фестивалът „Сцена на кръстопът” станаха причина, Мастерът, както го наричат студентите му, да обещае, че ще го видим отново на театрална сцена, сега актьорът ще ни радва и от големия екран, пише PlovdivTime.bg. 

По време на премиерата на книгата си, от сцената на Драматичния театър, Ламбо обеща: „ще играя за вас, пловдивчани”. И не излъга – на 21 септември на закриването на „Сцената” той ще представи спектакъла „Актрисата”, където освен постановчик е и актьор. 

Филмът „Завръщане” пък го провокира да застане отново пред камера. Заснемането на лентата бе почти изцяло под тепетата и се случва със съдействието на Европейска столица на културата-Пловдив 2019. 

Историята е за четирима приятели, които се завръщат в родния град, за да спасят къщата на единия от тях, белязала с щастливи моменти детството им. Героите на Бойко Кръстанов, Орлин Павлов и Александър Кадиев трябва да помогнат на Алекс (Ники Илиев) да накара братовчед си (Башар Рахал) да пожали дома на дядо им (Стефан Данаилов). Заедно с битката за спасяването на къщата в Стария град, четиримата откриват стари любови, поемат множество предизвикателства, откриват себе си и щастието. 

В „Завръщане” освен Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов и Стефан Данаилов участват Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова. 

Премиерата на филма е на 18 октомври, а почитателите на българското кино под тепетата ще са сред първите, които ще го видят. 

Пловдив подкрепи заснемането на „Завръщане” не само с природните си и исторически дадености – красивите декори на Стария град, центъра, Гребната база, но и със 100 000 лв., отпуснати от фондация „Пловдив 2019”.

ВИЖТЕ ОФИЦИАЛНИЯ ТРЕЙЛЪР НА ФИЛМА: