Селектирано вино, изкушения с трюфел и други чудни вкусотии събраха стотици пловдивчани в Стария град, който за поредна година става арена на  ХI издание на „Дефиле на младото вино". 

Във втория ден от пътешествието във винения свят, посетителите могат да се докоснат до стотици бутилки от най-добрите реколти на изби от региона и България. Дегустацията на рубинени и свели вина е гарнирана с чудни ордьоври. Цял щанд е посветен на различни олия, масла и продукти с трюфел. 

Традиционно фестивалът ще продължи до неделя 17 ноември, а заедно с опияняващата гастрономна обиколка, посетителите могат да си спретнат един истински винено-кулинарен тур сред историческите ценности на Стария град. Музиканти правят атмосферата в облачния ден още по-уютна. 

Дегустациите днес ще продължат до 18 часа, а в неделния ден можете да се докоснете до пъстра селекция на десетки изби от 11 до 17 часа.  

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, както и да закупят предварително пакети от Bilet.bg. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите, от които може да избирате, съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделение за 2 бутилки вино и тирбушони, разказват организаторите.

С над 10-годишна традиция „Дефиле на младото вино" се нареди сред най-мащабните туристически събития в Общината.  Началото бе поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 г. Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гости на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на цяла България.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвиха специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – „Дефиле на младото вино"- лимитирана серия City Card, която важи само за дните на събитието и включва пълен пакет дегустации, посещение на културни и исторически забележителности, както и отстъпки в определени обекти.

Организатори на събитието са Съвет по туризъм – Пловдив, Община Пловдив , ОИ „Старинен Пловдив", Регионален исторически музей и Регионален етнографски музей, Градска художествена галерия, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019", професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино" заема  важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.