Авторитетният Ню Йорк Таймс постави Пловдив сред 52 места, които препоръчва да бъдат посетени през 2019 г. С колоритния си павиран исторически център и добре запазените римски руини, с оживената си артистична сцена, вторият по големина град в България изненадващо е пренебрегван от туристите, които предпочитат странния постсъветски чар на София, пише PlovdivTime.bg.

Пловдив като Европейска столица на културата за 2019-а е готов за заблести като скъпоценен камък.  Организаторите са планирали повече от 500 събития в града и региона-  концерти, театрални представления на открито, панаири.

Сгушен в сърцето на Централна България, построен върху седем хълма, Пловдив има артистичния квартал Капана с криволичещи улички, малки галерии и кафенета, има красиво реставрирания Античен театър, където се играят оперни представления под звездите. Градът се намира в подножието на Родопите и предлага на туристите възможност за еднодневни екскурзии сред зашеметяващи гледки към върхове и клисури, пише авторитетното издание.