Кукленият театър ще зарадва своята публика с приказна премиера на „Незнайко в Слънчевия град” от Николай Носов на 15 януари от 10.30, 11 и 18 ч. Режисьор е Елица Петкова, сценографи -Ивайло Николов и Ива Гикова, и композитор Пламен Петков. В спектакъла участват Ивелин Николов, Венцеслав Димитров, Велизар Евтимов, Даниела Русева и Елин Стоянова.

„Незнайко в Слънчевия град” е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда. А именно вълшебната си пръчица! Сбъдването на желанието му го въвлича в приключение, което води след себе си големи последствия, за които той все още не е готов. Без да поглежда назад Незнайко смело размахва вълшебната пръчица пред очите ни докато не стига до най-голямата магия, на която е способен човек-да бъдеш добър, защото искаш да си такъв”, анонсират представлението куклениците.

„Нашият герой минава през своето пътешествиеи от един нахален хлапак се превръща в добро дете.  Незнайко подчинява вълшебствата на стремежа си да бъде различен. Той осъзнава, че всичко което прави, има последствия”, разказва режисьорът Елица Петкова. 

Тя обясни, че първата задача на спектакъла е да донесе радост на публиката, децата да се усмихнат, да бъдат добри, да търсят вълшебства: „а родителите да са достатъчно смели, за да оставят децата си да мечтаят”.

Актьорът Ивелин Николов, в чиито ръце оживява Незнайко, сподели, че героят му е много близък като емоционалност и характер, защото той е бил същият като дете.

„Голямата задача тук бе да технически да овладея куклата”, каза Ивелин.

Куклениците споделиха и друга любопитна подробност от раждането на спектакъла.: „въпреки че „Незнайко в Слънчевия град” е изключително популярна книга по целия свят и по нея са правени филми, комикси, анимации, внукът на Николай Носов Игор много се зарадва, когато разбра, че ще превърнем приказната история в театрален спектакъл”.

От трупата поканиха всички почитатели на кукления театър, за да видят как „един обикновен ден, в един обикновен свят” и най-лошото – един обикновен Незнайко, всъщност се превръщат в нещо вълнуващо и необикновено благодарение на едно куче, един магьосник и една вълшебна пръчица.

Това е първият спектакъл, с който екипът влиза в юбилейната за театъра година.