Хиляди пловдивчани чакат реда си, за да влязат в отделните сектори около мегасцената, на която след минути ще стартира откриващото събитие на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Най-натоварен е пропусквателният пункт откъм Централна поща, видя репортер на Trafficnews.bg. 

Целият площад пред Община Пловдив се изпълни с пловидвчани и гости на града, дошли, за да се насладят на спектакъла на  италианския духов оркестър „Д'Амброзио"- специален гост от Матера. Диригент бе Диян Чобанов.  Музикантите подгряха гостите на площада, а от бекстейджа на мегасцената вече звучи музика от последните репетиции преди откриването. 

Фасадата на Община Пловдив също светна в празнична одежда. Фрагменти от Берлинската стена се прожектират върху фасадата й с помощта на 3D мапинг.

Главната улица се пръска по шевовете, като посетителите не пропускат да посетят щандовете, от които могат да се сгреят с чаша вино, или да проверят какви кулинарни изненади са подготвили от пловдивските ресторанти. 

Trafficnews.bg ще излъчи спектакъла "Ние сме всички цветове" на живо във фейсбук страницата ни. Нашите репортери вече са на място, за да проследят акцентите от едно от най-вълнуващите събития в града.

Очаквайте подробности!