Стотици пловдивчани и почитатели на българското кино се събраха в залата на кино „Арена” за предпремиерата на филма „Завръщане” на Ники Илиев и Башар Рахал. Лентата, която бе заснета в града под тепетата с финансовата подкрепа на фондация „Пловдив 2019”, е забавна история за четирима приятели, пише PlovdivTime.bg. След 20 години раздяла, разпилени по различни кътчета на земното кълбо, те се събират за едно необичайно състезание по маратон. Наградата е къщата, в която четиримата са отраснали и е преминало детството им.  Предизвикателството за състезанието им отправя братовчедът на един от приятелите. Причината е стари обиди и прегрешения. Всеки един от приятелите обаче се оказва, че има и други аргументи да се завърне в родния град, а срещата им е повод за много комични ситуации. Те предизвикаха бурен смях сред публиката, която аплодира дълго актьорите. Както се очаква имаше и достатъчна доза любов,  а всеки от героите намери своето щастие на финала на лентата.

Ролите в „Завръщане” изпълняват Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Александър Кадиев, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева. Във филма участие имат и много доброволци, част от които бяха в залата. След прожекцията имаше парти в СКЛАД.

„Завръщане” тръгва на голям екран от петък и всички, които влязат в залата, освен историята на четиримата приятели, ще се запознаят и с красотата на Пловдив. Градът под тепетата е главен герой във филма.