Филм на актьор от Пловдивския театър влезе в селекцията на 42-ото издание на  Международния фестивал на късия филм „Kortfilmfestivalen”от 12 до 16 юни в норвежкия град Гримста. След успешната премиера по време на София Филм Фест сега Стилиян Стоянов ще има възможност да покори и международната публика с лентата си “Soledad”, пише PlovdivTime.bg. 

„Kortfilmfestivalen” е един от най-престижните форуми за кино в Норвегия. В борда, който организира събитието влизат авторитетни имена в изкуството – представители на Министерството на културата и творческите гилдии, свързани със създаването на филмово изкуство.

Пробивът на талантливия актьор от Драмата е важен за българското късо кино и заради факта, че за първи път от 10 години насам наше заглавие е селектирано в конкурсната програма. Стоянов лично ще представи лентата. Пътуването му за участие на фестивала е възможно с финансовата подкрепата на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“,

15-минутният „Soledad” е сниман през 2018 г. Стилиян Стоянов е режисьор и автор на сценария, а оператор е Кирил Проданов. Във филма участват Анна Банкина, Михаил Стоянов, Петър Стоев, Георги Иванов, Георги Георгиев.  Те разказват история за изненадваща среща на необичайно място. Двама души в търсене на това, което им липсва. Как ще реагират един на друг във време на разпад на човешките взаимоотношения? 

Стилиян Стоянов е актьор от Драматичен театър-Пловдив. Завършил  е НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска. На сцената на Драмата е играл в спектаклите “Крал Лир”, „Дисни трилър“,  „Сестри Палавееви“, „Дебелянов и ангелите”, „Одисей”.