Столичната премиера на спектакъла „Един и пророците“ на Драматичен театър-Пловдив остави без дъх публиката в Народен театър „Иван Вазов” миналата вечер. Тя се отблагодари за преживяването с десетминутни нестихващи аплодисменти. Изправени на крака, зрителите викаха „Браво!” и не пускаха актьорите и създателите на спектакъла да се оттеглят от сцената.

Това е поредният празник на духа, който пловдивската трупа подарява на столичната публика. С този  фурор на сцената на Народния театър актьорите на Драмата затвориха кръга на своята знаменита трилогия – „Одисей“, „Коприна“ и „Едип и пророците“, донесла им толкова много признание у нас и в чужбина.

Припомняме, че спектакълът „Коприна“ бе в  официалната селекция на световната театрална олимпиада  -  изключителен успех не само на пловдивската трупа, но и на целия български театър.  "Одисей" бе отличен с Гран При за най-добър спектакъл, а призът за режисура бе връчен на Диана Добрева на Международния театрален фестивал "Стоби" в северномакедонския град Велес. 

Забележителното присъствие на театъра на международна сцена и успешното представяне в Унгария дават своите плодове. По информация на медията ни трупата ще гостува на серия престижни театрални фестивали в чужбина през 2024 г.

Часове след снощната премиера „Едип и пророците” социалните мрежи се изпълниха с коментарии за видения спектакъл.

Ето и част от тях:

"Едип и пророците" - спектакъл на световно ниво с прекрасен текст, изключително добра сценографска инсталация, музика спираща дъха ни, изящни костюми, Отлична актьорска игра, а Диана Добрева е гениален режисьор!“, написа Цветана Бекярска.

 „Гледах тази вечер "Едип и пророците" в Народния театър. Изумително!!! Гениалността на Александър Секулов, на Диана Добрева и на Константин Еленков, слети в едно! И, разбира се, със съдействието и таланта на всички други, участващи в спектакъла. Респект!“ , е коментарът на Мая Хранова.

„Поредният голям успех на Диана Добрева и екип! Благодарим ви вълнуващото преживяване, за затаения дъх на публиката, за красотата на сцената!“, отбеляза Елина Калинова.

Маргарита Илчева написа: „Великолепна "Едип и пророците" на страхотния Александър Секулов! Чудесни актьори на драматичен театър - Пловдив!“.

„Потресаваща постановка – остави ни без дъх! Благодаря!“, коментира Дея Сол.