„Искам Старият град да се превърне в най-оживеното място на Пловдив. Така че, когато софиянци станат в събота сутрин и си зададат въпроса „какво ще правим днес”, да си кажат: „до Пловдив е само час и половина, хайде да ходим в Стария град”. Това каза пред журналисти новият началник на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев, който току-що се запозна с екипа си.

Той помоли да му бъде даден кредит на доверие, за да навлезе в новото поприще преди да обяви конкретната си стратегия за развитието на Стария град.  Грозев обаче бе категоричен, че няма да има промени в екипа. 

„Те са невероятни специалисти. Имам страхотни колеги като Елена Кантарева, Рая Маринова и Мая Мартинова. Не предвиждам никакви промени”, обясни той. 

И Грозев, и кметът Здравко Димитров споделиха, че неведнъж са обсъждали идеи за развитието на архитектурния резерват. 

„Той носи Стария град в сърцето си и съм сигурен, че ще се справи”, оптимистичен бе Зико. 

Още утре Грозев и заместник-кметът Пламен Панов ще обсъдят  кои от сградите паметници на културата в Стария град могат да кандидатстват за финансиране в Министерство на културата. 

Кметът Здравко Димитров опроверга слуховете, че общината ще плаща хотел на новия директор, докато му бъде ремонтирано общинското жилище. Не стана ясно обаче къде ще отседне Грозев. Новият ръководител отказа да коментира и мотивите, с които се отказва от заплатата си като телевизионен водещ срещу значително по-ниско трудово възнаграждание. 

"Откъде сте наясно колко взимам в Нова телевизия?", върна въпроса на журналистите Грозев. 

Цялото интервю с Богомил Грозев може да видите във ВИДЕОТО: