3000 зрители пяха и аплодираха изпълненията на легендарния ансамбъл на руската армия „Александров” в четвъртък в зала СИЛА. 120-членната трупа изпълни някои от най-забележителните песни и танци от репертоара си.

Още с първите акорди на оркестъра на състава част от залата се изправи на крака, последвана и от останалите зрители. Така публиката изслуша две от най-емлематичните песни на „Александров” – „Священная война” и „Три танкиста”, пише PlovdivTime.bg.

В двучасовата програма звучаха и знаковите „Очи Чёрные”, „Смуглянка”, „Журавли”, „Бери шинель, пошли домой”, „В лесу прифронтовом”, „Песенка Фронтового шофера”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, както и „Прощание Славянки”, „Катюша”, „Подмосковные вечера”. 

Хорът на ансамбъла е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света с виртуозното съчетание на хармонията и чистотата на звука на академичната капела и ярката емоционалност и непосредственост на изпълненията си. Великолепните изпълнения на артистите грабнаха публиката и я убедиха, че дори след трагедията със самолетната катастрофа, при която загинаха голяма част от талантливите Александровци, съставът е жив и продължава да популяризира руската култура. 

За това допринесоха и фантастичните солисти  Валерий Гава, Вадим Ананиев, Александър Крузе, Михаил Маклаков, Алексей Скачков, Роман Валутов. Специален подарък за публиката бяха две изпълнения – „Альоша” и „Моя страна, моя България”.