След два успешни гастрола това лято, на бургаска и варненска сцена, ансамбъл „Тракия“ се качи отново на Античен театър –Пловдив, за да зарадва своята най-вярна публика. Концерт-спектакълът под мотото "ЗАЕДНО 2020“ се състоя пред запълнен капацитет, съобразен с всички епидемични мерки и указания.

Повече от час и половина любителите на българското фолклорно ансамблово изкуство се наслаждаваха на истинска феерия от песни и танци, представени по неповторим начин от „Тракия“ и гостуващия ансамбъл „Странджа“- Бургас. Артистите от двата ансамбъла се качват за втори път заедно на античната сцена, за да омагьосат публиката със своите изпълнения. Певиците от двата състава дадоха силно начало на програмата със „Земята на Орфей“, част от новия едноименен спекаткъл, спечелил наградата „Кристална лира“ (2019).

 Акапелното изпълнение на „От долу идат“ пък въвлече публиката в дълбините на мелодиите, предавали се от поколение на поколение, останали живи и днес. Колоритното „Хоро от София“ на „Тракия“ за пореден път повдигна емоциите на зрителите.

Общо 15 музикално-танцови картини пренесоха зрителите в магията на неравноделните ритми, показващи духа, обредите и обичаите на част от фолклорните области  - Тракия, Странджа, Родопи, Шоплука и Северна България. Танцьорите зарадваха пловдивчани и гостите на града още с  „Крайдунавски танци от Видинско“, „Първомайски майсторлъци“, „Каруцари“  и др. Богатството на българските традиции бе разказано и с багри и цветове от пъстрите костюми на артистите, вплели орнаментиката и шевиците на всяка област.

Публиката изпрати на крака с бурни аплодисменти 100-те музиканти, певци и таньори от двата ансамбъла, които завършиха спектакъла с общото изпълнение „На сгляда по Димитровден“ по хореография на Марио Егов - гл. худ. р-л ПФА „Странджа“-Бургас.