Илия Виделинов и Даниел Пеев-Дънди ще заформят мощен виц дуел на 1 ноември от 20.30 часа в клуба в Дома на културата „Борис Христов”. Жури на битката със смешни истории ще бъдат актьорите Иво Игнатов-Кени и Васил Караманлиев. 

Ние сме създателите на първите по рода си в световен мащаб „Виц Дуели“. Вицът възниква отдавна, а  осмиване на политиката и прераства в глобално средство за забавление.В световен мащаб няма формат, който да лансира вицовете. Ако ги съпоставим със стендъп форматите, ще видим, че стендъп форматът изисква предварителна подготовка.

Вицът за сметка на това е много по-първичен и саможив.Той се самопровокира и развива в среда.Тоест, когато някой ви разкаже виц, вие се сещате за друг, разказват Илия и Даниел. Заедно те имат десетки дуели зад гърба си из цяла България. Във фейсбук групата им за вицове се включват участници от 8 до 82 години. 

Имат и награди за майсторско разказване на истории. Жури са им били различни хора от културния живот на България като Мила Роберт,Иво Аръков, Китодар Тодоров, екипа на „Няма Кво“ , Ованес Торосян, Веселина Бабаджанкова, стенд ъп артистите от „ИнсайдДжоукс“, Драго Симеонов, Шкумбата, Георги Сгуров, Стефан Щерев, Димитър Димитров-Капитана, Благой Бойчев от театър Реплика, Весела Бонева, Георги Пеев от Замунда Банана бенд, Клоунът Кени, Актъорът Васил Караманлиев, Боро 1, Тодор Ценков Батката  и др.

Режисъор на формата е Александър Събев, а консултант им е Григор Григоров от БАН. И двамата водещи са професионални актьори -  Даниел Пеев-Дънди е завършил НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов. Работи в БНТ и Народния театър, пловдивчанинът Илия Виделинов пък е ученик на проф. Пламен Марков в Академията. Играе в театър „София”. 

Виц дуели е интерактивно събитие, което провокира хората да се изправят в надпревара, кой е най-добрия разказвач на вицове.Това решава жури, което е на ротативен принцип и е изградено от популярни хора.Те разполагат с червен и жълт картон, за прекомерна употреба на самоцелна циничност или език на омразата. Всеки от записалите се за участие, които са максимум 8 на брой, се изправя срещу своя опонент в няколко кръга. Те разиграват помежду си познатата система на директните елиминации – четвъртфинали, полуфинал и голям финал. Всеки участник във всеки кръг разполага с три вица, за да убеди журито и публиката, че е по-добър разказвач. Журито определя един победител от кръга, който да продължи в следващия кръг, срещу друг победител.Най-добрият разказвач печели каса бира, приз „Душата на компанията“ и статуетка „Златна рибка“.