Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт. На 4 юни, петък от 19.00 ч. Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт в рамките на X-то юбилейно издание на международния хоров фестивал „Черноморски звуци”, Балчик. Сладката вода от фонтана на Акведукта ще се слее символично със солената вода на морето в Балчик чрез телемост, който ще предава директно концерта на живо, за да осъществи за пореден път основната мисия на фестивала – да гради мостове между нации и култури, да обединява щастливи и отдадени на изкуството хора, но този път в условия на пандемия.

В концерта ще участват шест знакови пловдивски хорови състава: Хор „Пеещите малчугани” при НУМТИ „Добрин Петков” с диригент Николета Енева, Хор „Детска китка“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Яна Делирадева, Камерен хор „Иван Спасов“ с диригент Гергана Люцканова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова, Хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Борислава Благоева, Дамски хор „Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова, малките гости от софийската Вокална група при ЧОУ „Питагор“ с диригент Атанаска Попова и Сборен хор, който ще изпълни Химна на Пловдив по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Славчев под диригентството на Златина Делирадева.

Водещ ще бъде Николета Енева. Концертът ще се излъчва директно на фейсбук страницата на фестивала: https://www.International choir festival "Chernomorski zvutsi"

Входът е свободен.