Международният есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” ще зарадва почитателите си с едно специално издание от 11 до 21 септември.  Форумът ще излезе от закритите сценични пространства, за да предложи една необикновена и вдъхновяваща програма.

Събитията ще бъдат в двора на Драматичен театър-Пловдив, на лятно кино „Орфей” и в галерия „Червеното пони”.

В самото начало на 24-ото издание ще отправим своите аплодисменти  към основателя на фестивала  -  големия български актьор Стефан Данаилов. Той ни напусна преди шест месеца, но продължава да вдъхновява екипа на „Сцената” и меценатското семейство да работят заедно за поредното любопитно издание на форума.

В знак на почит пред таланта му и приноса му към театралното изкуство в Пловдив ще бъде открит барелефът, поставен на Камерната зала на Драмата. Така и официално тя вече ще носи името „Стефан Данаилов”. Припомняме, че именно по времето, когато Мастера бе министър на културата залата бе възстановена и превърната в сценично пространство.

Ще има уъркшопове, свързани с театъра.  Известни наши актьори ще четат съвременна българска драматургия, ще се насладим и на таланта на сценографката Татяна Димова, която ще се представи с изложба керамика „Чехов срещу Чехов”.

Една от приятните изненади на организаторите е специалната премиера на книгата на Стефан Вълдобрев  „Книга за песните”.

Финалът  е с един много специален спектакъл, който последният клас на проф. Стефан Данаилов ще изиграе за пловдивската публика на лятно кино „Орфей”.  Така фестивалът ще  премине под знака на почит към своя основател и арт директор.

Ще има и още специални събития, за които тепърва ще разказваме, обещават организаторите на фестивала „Сцена на кръстопът”.