Пловдивското сопрано Денислава Станева ще зарадва своите почитатели с концерт за Великден в Резиденция „Тракийски стан“, която се намира в Стария Град в Пловдив.

Концертът „Фолклорът среща класиката“ на Денислава Станева ще могат да чуят всички любители и ценители на народната, класическа и денс музика у нас.

За пръв път в България талантливото сопрано ще представи един нов стил в музиката „фолклор-опера“. Красивата Денислава ще привлече вниманието с един спиращ дъха спектакъл, съчетаващ красотата на класическото пеене с лириката на българската народна песен и звученето на модерната денс класика.

Пред публиката на тазгодишната Европейска столица на културата ще се изпълнят български народни песни с класическа интерпретация.

Емблематичните „Притури се планината“, „Пустото лудо и младо“, „Хубава си моя горо“ и много други песни, докоснали се до сърцата на безброй хора.

Концертът е част от поредицата "Лятна сцена в Тракийски стан" и се осъществява с подкрепата на Орфей Клуб Уелнес АД.

Коя е Денислава Станева?

Денислава Станева е сценичен изпълнител, известна на широката аудитория с формацията „Трио Сопрано“. Имала е концерти в Италия, Полша, САЩ, Румъния, Турция. Пяла е на едни от най-добрите сцени в България като „Арена Армеец“, „Зала 1“ на НДК в София и „Античния театър“ в родния Пловдив.

Сега тя работи като индивидуален артист. Отдадена на чудесата на съвеременната опера като жива форма на изкуството. В нейният глас има дълбочина, топлина и магнетизъм. Изпълненията й са комбинация от вкус и стил, контраст между сдръжаност и повдигаща емоционалност. 

Денислава е първият оперен изпълнител, който обработва български фолклорни песни с нейния уникален оперен глас и подход. Зад гърба си има ред индивидуални концерти с оперни арии от известни композитори от Бароковата, Класическата и Ренесансовата епохи до XX век. Глук, Моцарт, Пучини, Верди, Чайковски, Парашкеф Хаджиев са част от нейните вдъхновени изпълнения.
Денислава диша и живее оперния живот.

Билетите са на цена от 10 лева. Предварителна продажба от 2-ри април на адрес Пловдив, бул. "Христо Ботев" №27А, онлайн на сайта на Резиденция "Тракийски стан" и на място в деня на концерта.

За повече информация на телефон: 0882067361

Световният уникат: Пловдивчанката Денислава Станева с народна песен в оперен глас ВИДЕО и СНИМКИОперната певица направи уникална колаборация на “Притури се планината“